Rulouri cu şuncă şi peşte

Cheese rolls jpeg

Pentru această reţetă poţi folosi şuncă de Praga. Şunca de Praga a început să se producă la scară industrială în secolul al XIX-lea. Este ţinută la saramură, fiartă şi afumată, după o reţetă originală. A fost intens exportată în perioada interbelică, la fel şi în timpurile comuniste. Reţeta ei a fost de multe ori copiată, produsul original fiind acum protejat prin legi europene.

Ingrediente (20 de rulouri) 200 g cremă de brânză 4-5 roşii deshidratate ½ ardei gras felii de şuncă măsline fără sâmburi 1 file de somon afumat 1 legătură mărar câteva frunze de busuioc piper

Mod de preparare

Tai mărunt ardeiul gras, măslinele şi roşiile deshidratate. Toci mărarul şi busuiocul. Le amesteci pe toate cu crema de brânză şi adaugi un praf de piper. Ungi fiecare felie de şuncă cu amestecul de brânză, iar deasupra aşezi bucăţi de somon. Rulezi şi prinzi cu scobitori.