„Salam“ de biscuiţi cu glazură de ciocolată. FOTO
![salam jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-9/9bd61c30-4dbd-4646-84d5-a598363d30eb/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D667%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Clasica reţetă de salam de biscuiţi va avea un gust mai bun dacă torni pe deasupra prăjiturii o glazură de ciocolată.
De ce ai nevoie pentru salam de biscuiţi, reţeta pas cu pas
250 g unt
200 g zahăr
3 linguri cacao
1 linguriţă esenţă de vanilie
500 g biscuiţi simpli
200 g nuci
250 g ciocolată cu lapte
250 g ciocolată neagră
Cum se prepară salamul
Pas 1
Pui untul, zahărul şi cacaua într-o cratiţă pe foc şi amesteci până când se omogenizează şi se topesc.
![image](http://clickpoftabuna.ro/wp-content/uploads/2017/04/pas-16-300x265.jpg)
Pas 2
Zdrobeşti grosier bicuiţii şi nucile.
![image](http://clickpoftabuna.ro/wp-content/uploads/2017/04/pas-27-300x248.jpg)
Pas 3
Amesteci biscuiţii, nucile şi crema de unt şi pui totul într-o tavă de copt tapetată, apoi nivelezi. Poţi pune compoziţia şi pe o foaie de copt, pe care să o rulezi şi să o legi strâns la capete. Dai salamul la rece cel puţin 2-3 ore.
![image](http://clickpoftabuna.ro/wp-content/uploads/2017/04/pas-36-300x233.jpg)
Pas 4
Topeşti ciocolata cu lapte şi cea neagră, apoi torni glazura peste prăjitură. Dai din nou la rece.
![image](http://clickpoftabuna.ro/wp-content/uploads/2017/04/pas-42-300x233.jpg)