„Salam“ de biscuiţi cu glazură de ciocolată. FOTO

Clasica reţetă de salam de biscuiţi va avea un gust mai bun dacă torni pe deasupra prăjiturii o glazură de ciocolată.
De ce ai nevoie pentru salam de biscuiţi, reţeta pas cu pas
250 g unt
200 g zahăr
3 linguri cacao
1 linguriţă esenţă de vanilie
500 g biscuiţi simpli
200 g nuci
250 g ciocolată cu lapte
250 g ciocolată neagră
Cum se prepară salamul
Pas 1
Pui untul, zahărul şi cacaua într-o cratiţă pe foc şi amesteci până când se omogenizează şi se topesc.

Pas 2
Zdrobeşti grosier bicuiţii şi nucile.

Pas 3
Amesteci biscuiţii, nucile şi crema de unt şi pui totul într-o tavă de copt tapetată, apoi nivelezi. Poţi pune compoziţia şi pe o foaie de copt, pe care să o rulezi şi să o legi strâns la capete. Dai salamul la rece cel puţin 2-3 ore.

Pas 4
Topeşti ciocolata cu lapte şi cea neagră, apoi torni glazura peste prăjitură. Dai din nou la rece.
