„Salam“ de biscuiţi cu glazură de ciocolată. FOTO

salam jpeg

Clasica reţetă de salam de biscuiţi va avea un gust mai bun dacă torni pe deasupra prăjiturii o glazură de ciocolată.

De ce ai nevoie pentru salam de biscuiţi, reţeta pas cu pas

250 g unt

200 g zahăr

3 linguri cacao

1 linguriţă esenţă de vanilie

500 g biscuiţi simpli

200 g nuci

250 g ciocolată cu lapte

250 g ciocolată neagră

Cum se prepară salamul

Pas 1

Pui untul, zahărul şi cacaua într-o cratiţă pe foc şi amesteci până când se omogenizează şi se topesc.

image

Pas 2

Zdrobeşti grosier bicuiţii şi nucile.

image

Pas 3

Amesteci biscuiţii, nucile şi crema de unt şi pui totul într-o tavă de copt tapetată, apoi nivelezi. Poţi pune compoziţia şi pe o foaie de copt, pe care să o rulezi şi să o legi strâns la capete. Dai salamul la rece cel puţin 2-3 ore.

image

Pas 4

Topeşti ciocolata cu lapte şi cea neagră, apoi torni glazura peste prăjitură. Dai din nou la rece.

image

Sursa http://www.taniaskitchen.co.nz

http://www.taniaskitchen.co.nz