Salată boeuf

Este acel fel de mâncare care nu lipseşte niciodată de pe masa de sărbătoare. Ingredientele sunt esenţiale, la fel ca şi maioneza, care ar trebui făcută în casă.
Ingrediente
2 kg cartofi 1 kg morcovi 1 piept de pui mare 1 borcan de 800 g de castraveciori muraţi 1 borcan mic de gogoşari 1 lingură muştar dulce 1 linguriţă muştar iute 500 g maioneză sare
Pentru ornat
1 morcov fiert
pătrunjel
Mod de preparare
Speli cartofii şi-i fierbi în apă cu sare, apoi îi laşi să se răcească şi-i cureţi de coajă. În acelaşi timp cu cartofii, pui la fiert morcovii cură-ţaţi şi pieptul de pui. După
ce au fiert, le scoţi şi le laşi să se răcească.
Toci cartofii, morcovii, castraveţii, gogoşarii şi carnea cubuleţe şi le pui într-un vas mai mare ca să le poţi amesteca. Adaugi muştar, sare, după gust, şi amesteci.
Pui maioneza, potriveşti de sare şi amesteci din nou. Aşezi salata într-un vas şi o ornezi cu rondele de morcov şi pătrunjel verde. O poţi aşeza şi pe un platou şi să o ornezi după
imaginaţie.
sursa foto: Profimedia