Salată cu dovleac, broccoli şi cuşcuş
Nu doar vara e anotimpul salatelor. În sezonul rece, când organismul are nevoie de mai multe vitamine şi minerale, le putem lua din salate delicioase şi săţioase, care combină legume, cereale şi lactate sau carne. Mai mult decât o salată!
Ingrediente
300 g cuşcuş
500 g miez de dovleac
½ căpăţână broccoli
150 g brânză feta
1 lingură zeamă de lămâie
3 linguri ulei de măsline
½ legătură pătrunjel
1 linguriţă seminţe de chimen
1-2 fire ceapă verde, opţional
frunze de mentă, opţional
1 praf de chili
sare
piper
Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C. Tai miezul de dovleac cubuleţe, presari seminţele de chimen, torni o lingură de ulei, apoi le transferi într-o tavă cu hârtie de copt. Laşi la cuptor 20-25 de minute, până se înmoaie dovleacul.
Fierbi cuşcuşul în apă clocotită cu un praf de sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi îl scurgi şi îl laşi la răcit. Speli broccoli, îl rupi bucheţele şi îl opăreşti un minut în apă clocotită cu puţină sare, apoi îl laşi la scurs.
Într-un bol, pui cuşcuşul şi adaugi dovleacul, brânza feta sfărâmată, broccoli, restul de ulei, zeama de lămâie, pătrunjelul tocat, praful de chili şi, dacă doreşti, ceapa verde şi menta tăiate mărunt. Condimentezi cu sare şi piper, după gust şi amesteci. Decorezi salata după imaginaţie.
FOTO Shutterstock