Salată cu halloumi la grătar

Brânza halloumi este delicioasă, însă dacă o pui pe grătar capătă o aromă şi mai intensă. Este sănătoasă şi o poţi consuma în diferite combinaţii ori salate.
Ingrediente pentru salată cu halloumi la grătar:
150 g brânză halloumi 100 g baby spanac 100 g salată creaţă
10 roşii cherry
20 g miez nucă
1 portocală
1 lingură ulei de măsline
sare şi piper, după gust
Pentru vinegretă de citrice:
zeama de la 1 lămâie z sucul de la ½ portocală
zeama de la 1 lime
6 linguri ulei de măsline
½ linguriţă sare
½ linguriţă zahăr brut
Mod de preparare:
Speli salata creaţă şi spanacul şi le scurgi bine. Cureţi portocala de coajă şi de pieliţă, apoi o tai felii subţiri. Rupi salata creaţă şi o amesteci cu frunzele de spanac, roşiile cherry tăiate jumătăţi, feliile de portocală şi miezul de nucă tocat. Condimentezi cu sare şi piper.
Tai felii brânza halloumi, o ungi cu puţin ulei de măsline şi o pui pe grătar sau într-o tigaie de tip grill, câte 2 minute pe fiecare parte.
Pentru vinegretă, storci citricele şi strecori zeama. Amesteci cu ulei de măsline, sare şi zahăr
pentru a obţine o vinegretă densă. O poţi folosi în diverse salate.
Serveşti salata cu brânza halloumi caldă, cu vinegretă de citrice şi, dacă vrei, cu măsline negre.