Salată cu legume coapte: reţetă de post

Suntem în Postul Crăciunului şi, dacă chiar dacă o vorbă din popor spune că este cea mai aspră perioadă, nu ar trebui să fie aşa. Această salată e delicioasă şi uşor de preparat!
Ingrediente
1 vânătă medie
1 ceapă roşie
2 căţei de usturoi
3 roşii medii
salată verde, după preferinţă
1 lingură muştar cu boabe
2 linguri ulei de măsline
1 lingură zeamă de lămâie
1 linguriţă sumac
1 linguriţă oregano uscat
¼ legătură pătrunjel proaspăt
½ linguriţă fulgi de chili, opţional
sare
piper
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, aşezi vânăta şi roşiile tăiate cuburi mai mari, ceapa tăiată peştişori, presari sare şi piper după gust şi stropeşti cu 1 lingură de ulei de măsline. Dai tava la cuptorul preîncălzit la 200 °C, 20-25 de minute, până când legumele s-au înmuiat. Le laşi 5 minute la răcorit. Faci un sos din muştar, zeamă de lămâie, sumac, oregano, pătrunjel tocat, ulei de măsline, sare şi piper după gust şi, dacă doreşti, fulgi de chili.
Într-un bol mai mare, pui frunzele de salată rupte, adaugi legumele coapte, torni sosul şi omogenizezi. Serveşti salata caldă.
FOTO Shutterstock