Salată de ouă cu ceapă şi usturoi verde
Ouăle sunt o sursă completă de nutrienţi pentru organism şi, în plus, sunt absolut delicioase: omletă, ochiuri sau fierte. Dar ce zici de o salată în care să profiţi şi de gustul legumelor de primăvară?
Ceapa şi uturoiul verde sunt printre cele mai consumate verdeţuri de primăvară. Totodată, usturoiul verde este unul dintre cele mai eficiente alimente anticancerigene. Totodată, creşte pofta de mâncare, reduce tensiunea arterială, previne virozele respiratorii şi gripa.
Pentru ca organismul să beneficieze din plin de efectele sale terapeutice, trebuie consumat în stare proaspătă sau adăugat în mâncare la sfârşit, fără a-l prepara termic. Exact ca ăn această salată uşoară şi delicioasă.
Ingrediente
6 ouă
150 g mazăre din conservă
100 g maioneză
100 g smântână fermentată
1 lingură muştar, după preferinţă
1 legătură ceapă verde
1 legătură usturoi verde
½ legătură pătrunjel
sare
piper
Fierbi ouăle tari, le descojeşti, le tai cubuleţe şi le pui într-un castron. Speli pătrunjelul, ceapa şi urstuoiul verde, apoi le tai mărunt şi le adaugi peste ouă. Scurgi bine mazărea şi o pui peste restul ingredientelor, împreună cu maioneza, muştarul şi smântâna.
Condimentezi cu sare şi piper, după gust, amesteci, apoi acoperi salata şi o ţii la frigider 30 de minute, să se întrepătrundă aromele.
O decorezi după imaginaţie.
FOTO Shutterstock