Salată de paste picante

O reţetă ideală dacă ai nevoie de idei de aperitive pentru petreceri. Această salată o poţi face cu o zi înainte şi o poţi depozita în frigider, pentru că este o salată rece.
Ingrediente:
300 g paste scurte
2 ouă fierte
1 castravete proaspăt
6 roşii uscate
4 linguri maioneză
100 g şuncă
100 g măsline negre fără sâmburi
2 linguri parmezan ras
fulgi de chilli
1 legătură ceapă verde
piper
sare
Mod de preparare:
Pune ouăle la fiert şi lasă-le cam 10 minute să devină tari. Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe pachet, scurge-le şi pune-le într-un bol mare. Adaugă castravetele tăiat cubuleţe mici, ceapa tăiată mărunt, şuncă tăiată cubuleţe, roşiile uscate tăiate în patru, măslinele feliate, parmezanul, sare, piper, fulgii de chilli. Adaugă ouăle tăiate şi ele mărunt şi pune maioneza. Amestecă bine şi verifică dacă mai e nevoie de fulgi de chilli. Opţional, poţi pune şi pudră de chilli.
Serveşte cu pătrunjel proaspăt.