Salată de pui cu migdale

Salata de pui cu migdale si sos de miere de albine si mustar jpeg

O salată de pui cu migdale şi sos de miere cu muştar ne aduce aminte de anotimpul cald. Gustul este într-adevăr deosebit. Ingredientele se îmbină armonios în bolul în care servim, încât vom avea impresia că în farfuria noastră a venit primăvara. Iar dacă-ţi faci griji că nu găseşti toate ingredientele, te asigurăm că le vei găsi la supermarket. Spor la gătit!

Ingrediente:

Pentru salată:

2 linguriţe de ulei de măsline 250 g piep de pui dezosat ½ linguriţă sare ½ linguriţă piper 1 linguriţă praf de chili 2 căni de struguri 1 ceaşcă de afine o saltă creaţă o bucăţică de brânză feta ½ cană de migdale tăiate sau zdrobite

Pentru sos:

3 linguriţe de unt de migdale

1 linguriţă de ulei de măsline

2 ligurinţe de zeamă de portocală

3 linguriţe de apă

1 linguriţă de muştar

½ linguriţă de miere de albine

¼ linguriţă de sare

½ linguriţă de usturoi praf

Mod de preparare:

Se încălzeşte uleiul într-o tigaie mare la foc mediu. Se spală carnea de pui şi se presară cu sare, piper şi pudra de chili. Apoi se pune la prăjit în tigaie până când carnea prinde o culoare aurie pe ambele părţi. Când este gata, se ia de pe foc şi se pune deoparte să se răcească. Între timp se pregătesc legumele şi fructele. După ce puiul s-a răcit, se taie cuburi. Se pun toate ingredientele într-un bol mare şi se dă la rece.

Pentru sos, se pun toate ingredientele într-un bol şi se mixează. Când este gata, gustaţi sosul şi mai adăugaţi, după preferiţe, sare şi piper doar dacă este necesar. La sfârşit, se scoate salata din frigider şi se toarnă sosul peste ea.

4 porţii

Sursa: pinchofyum.com