Salată de vară cu pui, avocado şi fasole neagră
O reţetă cu de toate, săţioasă şi foarte gustoasă, salata de vară cu pui, avocado şi fasole neagră va fi pe gustul tuturor pofticioşilor, fiind ideală pentru prânz sau cină.
Ingrediente
4 fâşii bacon
450 g piept de pui
2-3 linguri sos picant
450 g salată verde
200 g roşii, feliate
170 g fasole neagră la conservă sau fiartă
160 g porumb la conservă
1 avocado mare, feliat
4 ouă fierte, tăiate bucăţele
1-2 felii brânză feta, mărunţită
½ legătură ceapă verde, tocată
sare şi piper
Pentru sos
½ lingură coriandru
1 lingură mărar tocat
80 g iaurt
1 căţel de usturoi pisat
1 lingură zeamă de lămâie
sare şi piper
Mod de preparare
Rumeneşti baconul tăiat bucăţele într-o tigaie, timp de 5-7 minute, până devine crocant. Frigi pieptul de pui pe grătarul încins sau îl prăjeşti în puţin ulei, într-o tigaie, timp de 4-6 minute, pe fiecare parte, până îşi schimbă culoarea. Îl tai bucăţele şi îl combini cu sosul picant.
Amesteci baconul şi puiul, într-un bol mare, cu restul ingredientelor. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Separat, combini iaurtul cu coriandru, mărar, usturoi şi zeama de lămâie. Condimentezi, după gust. Serveşti salata cu sosul obţinut.
Sursa http://www.closetcooking.com