Salată Olivier cu şuncă

O alternativă delicioasă la salata de boeuf este salata Olivier. O poţi prepara doar cu legume sau poţi adăuga şuncă presată pentru un plus de savoare.
Ingrediente
4 cartofi medii
2 morcovi mari
300 g şuncă de Praga
100 g mazăre din conservă
4-5 castraveţi muraţi
zeama de la ½ lămâie
sare
piper
Pentru maioneză:
1 gălbenuş crud
1 gălbenuş fiert
1 linguriţă muştar
150 ml ulei
sare
Cu o furculiţă, mărunţeşti gălbenuşul fiert, îl adaugi pe cel crud şi muştarul şi amesteci. Începi să mixezi la viteză medie, turnând uleiul în fir subţire. Când maioneza este gata, pui sare, după gust şi omogenizezi.
Speli cartofii şi morcovii, îi fierbi întregi în apă cu un praf de sare şi îi laşi la răcit. Îi cureţi de coajă, îi tai cubuleţe şi îi pui într-un castron. Adaugi şunca de Praga mărunţită, castraveţii tocaţi şi bine scurşi, mazărea scursă, maioneza şi zeama de lămâie. Asezonezi cu sare şi piper, omogenizezi şi dai salata la frigider înainte de servire.
FOTO Shutterstock