Salata orientala cu macrou marinat, reţetă de chef Bogdan Alexandrescu

Salata orientala cu macrou marinat, reţetă de chef Bogdan Alexandrescu jpeg

Dexter alias Bogdan Alexandrescu, tânărul şi talentatul chef de la Ibrik din Paris, a creat pentru tine reţete savuroase. Se prepară uşor, iar rezultatul este fabulos.

Salata orientala cu macrou marinat

Ingrediente

  • 8 fileuri de macrou proaspete
  • 8 cartofi noi, medii
  • 2 cepe roşii mari
  • 30 ml ulei de măsline
  • 2 ouă
  • 200 g castraveţi muraţi
  • 200 g măsline de Kalamata
  • sare
  • piper

Pentru marinat macrourile

  • 60 ml ulei de măsline
  • 200 ml oţet vin alb
  • 20 ml oţet cidru
  • 100 ml ţuică
  • 200 g zahăr alb
  • 60 g seminţe de coriandru
  • 40 g boabe de muştar
  • 20 g boabe de ienupăr
  • 6 frunze de dafin
  • 4 crenguţe de cimbru

Pentru ceapa marinată

  • 70 ml ulei
  • 20 ml oţet de cidru

1 Faci o marinată pentru peşte din toate ingredientele lichide în care adaugi coriandrul, boabele de muştar, ienupărul, dafinul, cimbrul şi zahărul,

amesteci, apoi pui fileurile de macrou. Îl laşi la marinat minimum 5 ore. 

2 Coci cartofii în coajă, apoi îi tai bucăţi şi îi stropeşti cu 30 ml ulei de măsline. Ceapa roşie o faci felii subţiri şi o marinezi 30 de minute în oţetul de cidru amestecat cu uleiul de măsline.

3 Separat, fierbi ouăle tari, apoi le tai bucăţele, iar castraveţii îi faci feliuţe. 

4 Pui toate ingredientele într-un bol, adaugi macroul mărunţit şi potriveşti gustul de sare şi piper. Amesteci, adaugi măslinele, decorezi după imaginaţie

şi serveşti.