Salată orientală de post

Clasica salată orientală, îmbogăţită cu legume şi ierburi aromatice, e alegerea ideală pentru o masă consistentă de post!
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 200 g măsline
- 3-4 linguri ulei
- 2 linguri oţet
- 2 cepe roşii
- 12 roşii cherry
- ½ salată verde
- ½ linguriţă oregano uscat
- sare
- piper
Speli cartofii şi îi pui la fiert, cu tot cu coajă, adăugând sare după gust. După ce s-au fiert, scurgi apa şi îi laşi la răcit.
Între timp, toci ceapa, tai roşiile în sferturi şi rupi frunzele de salată.
După ce cartofii s-au răcit, îi descojeşti şi îi tai cuburi. Răstorni într-un castron sau într-un vas încăpător toate legumele tăiate, adaugi măslinele, torni uleiul şi oţetul şi asezonezi cu sare, piper, după gust, şi oregano uscat. Serveşti salata rece.
FOTO: Shutterstock