Salată thailandeză cu carne la grătar
De prin alte bucătării, o reţetă cu carne şi verdeţuri, îti furnizează şi proteine şi vitamine.
De ce ai nevoie ca să prepari salată thailandeză cu carne la grătar:
650-700 g carne slabă pentru friptură
60 ml zeamă de lămâie lime
2-4 linguri cu supă ce peşte
1/2 linguriţă zahăr
1 căpăţână mică de salată
1/2 cană frunze de mentă
1/2 cană frunze de coriandru
1 castravete mediu, tăiat felii subţiri
1/2 kg roşii cherry, tăiate în jumătăţi
1/4 ceapă roşie medie, tăiată felii subţiri
sare
ulei
Asezonezi carnea cu sare şi o dai deoparte. Încinzi un grătar. Ungi carnea cu ulei şi o pui pe grătar circa 4-5 minute pe fiecare parte sau în funcţie de cât de bine făcută o doreşti. O transferi pe un platou şi o laşi cel puţin 5 minute.
Între timp, într-un bol amesteci zeama de lămâie, supa de peşte şi zahărul.
Speli salata, o rupi în bucăţi mai mici şi o pui înr-un castron mare. Rupi şi frunzele de mentă şi coriandru şi le pui în castron. Adaugi castravetele, roşiile şi ceapa.
Îndepărtezi eventualele părţi grase de pe carne şi o tai fâşii subţiri. Amesteci sucul acumulat de la prăjirea cărnii şi îl combini cu dressingul. Torni câteva linguri de dressing peste salată, iar deasupra adaugi fâşiile de carne.
Sursa: https://www.thekitchn.com