Salată thailandeză cu carne la grătar

salată thailandeză cu carne jpeg

De prin alte bucătării, o reţetă cu carne şi verdeţuri, îti furnizează şi proteine şi vitamine.

De ce ai nevoie ca să prepari salată thailandeză cu carne la grătar:

650-700 g carne slabă pentru friptură

60 ml zeamă de lămâie lime

2-4 linguri cu supă ce peşte

1/2 linguriţă zahăr

1 căpăţână mică de salată

1/2 cană frunze de mentă

1/2 cană frunze de coriandru

1 castravete mediu, tăiat felii subţiri

1/2 kg roşii cherry, tăiate în jumătăţi

1/4 ceapă roşie medie, tăiată felii subţiri

sare

ulei

Asezonezi carnea cu sare şi o dai deoparte. Încinzi un grătar. Ungi carnea cu ulei şi o pui pe grătar circa 4-5 minute pe fiecare parte sau în funcţie de cât de bine făcută o doreşti. O transferi pe un platou şi o laşi cel puţin 5 minute.

Între timp, într-un bol amesteci zeama de lămâie, supa de peşte şi zahărul.

Speli salata, o rupi în bucăţi mai mici şi o pui înr-un castron mare. Rupi şi frunzele de mentă şi coriandru şi le pui în castron. Adaugi castravetele, roşiile şi ceapa.

Îndepărtezi eventualele părţi grase de pe carne şi o tai fâşii subţiri. Amesteci sucul acumulat de la prăjirea cărnii şi îl combini cu dressingul. Torni câteva linguri de dressing peste salată, iar deasupra adaugi fâşiile de carne.

Sursa: https://www.thekitchn.com

https://www.thekitchn.com