Salsa mexicana
Salsa mexicană este o combinație perfect echilibrată între dulce, acrișor și picant.

Ingrediente
500 g roșii, bine coapte
1 ardei iute roșu
1 ceapă roșie
2 căței de usturoi
sare
1 limetă
pătrunjel proaspăt
piper negru, proaspăt măcinat
ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare
Coci roșiile pe un grill, în tigaie grill sau în cuptor, 10-12 minute, până se înmoaie ușor și se rumenește coaja.
Coci și ardeiul iute alături de roșii, doar 5-6 minute, întorcându-l pe toate părțile. Cureți usturoiul și îl tai mărunt, toci ceapa roșie cubulețe mici și pătrunjelul mărunt.
Toci roșiile și ardeiul iute copt.
Într-un bol mare, pui roșiile, ardeiul, ceapa, usturoiul și pătrunjelul. Torni sucul de limetă și uleiul de măsline, și presari sare și piper după gust.
Amesteci bine toate ingredientele și lași să stea la rece 5-10 minute înainte de servire, pentru a se îmbina aromele.