Sandviş cubanez

1 shutterstock 2016883712 jpg jpeg

Sandvişul cubanez (Cubano) este un preparat foarte gustos, săţios, care conţine carne de porc. şuncă, brânză şi sos. E de-a dreptul o masă în sine!

Sandvişul cubanez (Cubano) a apărut în cafenelele frecventate de muncitorii cubanezi care lucrau în Florida, în oraşe precum Tampa şi Key West. Cel mai probabil, datează de la sfârşitul anilor 1800 şi începutul anilor 1900. Acest preparat săţios şi consistent era, adeseori, masa de prânz a muncitorilor care lucrau în industria tutunului, atât în Cuba cât şi în statul american Florida.

Ingrediente

4 chifle mari

4 felii antricot de porc, dezosat (500 g)

8 felii şuncă presată de porc

8 felii caşcaval

muştar

3-4 castraveţi muraţi

sare

piper

1 lingură ulei

30 g unt

Condimentezi carnea cu sare şi piper, după gust şi o prăjeşti în ulei, la foc mediu, până e rumenită şi bine pătrunsă. O dai deoparte.

Tai chiflele în 2 şi asamblezi sandvişurile. Pe jumătatea inferioară a fiecărei chifle aşezi câte 2 felii de caşcaval, 2 de şuncă, o bucată de friptură, felii de castraveţi muraţi şi închei cu cealaltă jumătate de chiflă, unsă la interior cu un strat de muştar. Ungi sandvişurile deasupra cu puţin unt şi le pui în aparatul de sandvişuri sau în cuptor, până ce pâinea e uşor rumenită. Le serveşti calde.

FOTO Shutterstock