Sardine siciliene umplute

1 shutterstock 543949438 jpg jpeg

Sardinele sunt peşti bogaţi în proteine, vitamina D şi acizi Omega-3, de aceea sunt recomandate de specialişti pe timpul iernii? Consumul de peşte gras (sardine, macrou, somon) reduce riscul de infarct, îmbunătăţeşte vederea, accelerează funcţiile creierului şi creşte imunitatea scăzută în sezonul rece.

Ingrediente

16 fileuri de sardine

150 g miez franzelă albă

50 g miez de nucă

2-3 căţei de usturoi

coaja rasă de la 1 lămâie bio

1 lingură pătrunjel tocat

sare

piper

2 linguri ulei de măsline

zeama de la ½ lămâie

100 ml lapte integral

Macini în blender nucile, miezul de pâine şi căţeii de usturoi, până obţii o textură grunjoasă. Răstorni amestecul într-un bol adaugi pătrunjelul coaja de lămâie, laptele şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Omogenizezi compoziţia şi pui câte o lingură din acest amestec pe fiecare sardină, apoi rulezi.

Ungi cu ulei o tavă, aşezi sardinele, le stropeşti cu zeama de lămâie, presari puţină sare şi le dai la cuptor, la 180 °C, 20-25 de minute. Serveşti preparatul cald, cu garnitura preferată.

FOTO Shutterstock