Şarlotă cu pişcoturi şi cafea

sarlota cu piscoturi si cafea jpeg

Preparată cu ingrediente care se află mai mereu în casele noastre, şarlota, cu pişcoturi sau nu, cu cacao, cafea ori fructe este un desert la îndemână care poate fi oricând preparat. La început de săptămână, îţi propune o reţetă simplă de şarlotă cu pişcoturi şi cafea. Nu ai nevoie decât de 40 de minute pentru a o prepara.

Şarlotă cu pişcoturi şi cafea - Ingrediente (2 porţii)

200 g pişcoturi 150 g ciocolată menaj 1 ceaşcă de cafea 3 ouă 100 ml smântână dulce lichidă 50 g zahăr pudră 1 pachet gelatină 1 vârf cuţit sare

Şarlotă cu pişcoturi şi cafea - Mod de preparare

Rupi ciocolata bucăţele şi o topeşti pe baie de aburi. Separi gălbenuşurile de albuşuri, iar pe acestea din urmă le baţi spumă cu un vârf de cuţit de sare. Mixezi smântâna dulce lichidă până se întăreşte. Pregăteşti gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi o amesteci cu ceaşca de cafea. În ciocolata topită pui un gălbenuş, albuşurile spumă, gelatina cu cafeaua şi frişca.

Într-o formă cu pereţi detaşabili aranjezi pişcoturile pe margini, apoi umpli interiorul cu crema obţinută. Dai prăjitura la frigider aproximativ 5 ore. Scoţi şarlota din formă şi presari pe deasupra zahăr pudră.