Sarmale cu carne de pui în foi de viţă
Cunosc persoane care ar mânca sarmale fie iarnă, fie vară, dar cu carne să fie. Vara, favorite sunt sărmăluţele în foi de viţă. Un deliciu culinar. Reţeta noastră de azi, inspirată de pe meleaguri dobrogene, este de sarmale cu carne de pui în foi de viţă, aşa cum le-am mâncat în curtea lui tanti Sorica din 2 Mai, într-o zi călduroasă de august.
Sarmale cu carne de pui în foi de viţă - Ingrediente
500 g piept pui tocat 1 ou 1 ceşcuţă orez foi de viţă ½ l borş 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 legătură ceapă verde sare piper
Sarmale cu carne de pui în foi de viţă - Cum se prepară
Frunzele de viţă se spală, se opăresc şi se taie nervura de pe mijloc, dacă e prea groasă. Se lasă să se scurgă. Se amestecă pieptul de pui tocat cu verdeaţa tocată mărunt, orezul ales şi spălat, oul, sarea, piperul şi ceapa verde călită uşor. Se pune câte o lingură de umplutură pe fiecare frunză, se rulează şi se pun sarmalele într-o cratiţă. Se toarnă
deasupra borşul şi o cană cu apă şi se dau la cuptor, la foc mic, aproximativ o oră. Sarmalele cu carne de pui în foi de viţă se pot servi cu smântână.