Sarmale cu smântână

Pentru un meniu uşor, de vară, prepară această reţetă de sarmale fără carne. Sunt absolut delicioase!
Ingrediente: 1 varză dulce, 4 morcovi, 2 ouă, 100 g unt, 100 g orez, 2 cepe, 1 legătură pătrunjel, sare, 200 g smântână
Număr porţii: 2 Timp de preparare: 100 min Dificultate: mică
Mod de preparare:
Cureţi varza de cotor, desfaci frunzele şi le opăreşti în apă clocotită şi un pic sărată. Cureţi morcovii, îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mici şi îi pui să se înăbuşe în două linguri de smântână.
După ce s-au înmuiat, tragi tigaia de pe foc, laşi un pic să se răcorească şi adaugi ceapa tăiată mărunt, orezul ales şi spălat, ouăle, untul, un praf de sare şi pătrunjelul mărunt tăiat.
Cu acest amestec înfăşori sarmalele şi le aşezi în cratiţă. Torni apă peste ele (sau supă de legume) şi le dai la cuptor.