Sarmale de post cu orez şi ciuperci

Sarmale de post cu orez şi ciuperci jpeg

Când te plictiseşti de pilaf cu legume, cea mai bună alternativă de post sunt sămăluţele cu orez şi ciuperci. Încearcă-le şi tu, o să vrei să le faci mereu, sunt delicioase, uşoare şi foarte săţioase.

Ingrediente Sarmale de post cu orez şi ciuperci:

- 30 de frunze de viţă sau varză murată - 1 cană orez - 200 g ciuperci - 3 cepe - 2 ardei - 1 cană bulion - 1 morcov - Ulei - Verdeaţă - Borş - Sare şi piper

Mod de preparare Sarmale de post cu orez şi ciuperci:

Legumele se taie mărunt şi se pun la călit timp de 5 minute. Orezul se spală bine şi se pune peste legume. Se toarnă apă şi se lasă la fiert până se umflă orezul. Ca şi când ai face pilaf cu legume. Apoi se ia de pe foc, se adaugă verdeaţă tocată mărunt , o lingură de bulion, sare şi piper după gust.

Foile de viţă, dacă ai ales să faci în foi de viţă, se clătesc şi se opăresc. Apoi se umplu cu orezul. Se aşază frumos într-o cratiţă unsă cu ulei, care se acoperă cu apă şi se lasă la fiert. Când sunt fierte, se adaugă o cană de borş fiert înainte, restul de bulion şi de verdeaţă tocată. Se mai lasă la fiert timp de 10 minute. Se servesc calde. Poftă bună!