Se numesc "cocoace" sau "turte” . Ţi se topesc în gură, cât sunt de fragede. Încearcă-le cu brânză şi unt

- Porții: 6
- Timp total: 1h30
- Pregătire: 30 min
- Gătire: 20 min
- Categorie: pâine, patiserie
Ingrediente
400 g făină 1/4 linguriţă zahăr 200 ml apă 1 cub de drojdie/ 1 plic de drojdie uscată sare 50 ml ulei
Dacă vrei să le umpli:
200 g brânză sărată
2-3 linguri de smântână
pătrunjel sau mărar
Mod de preparare
Se freacă drojdia cu zahăr, se adaugă apa călduţă, sarea, uleiul şi făina. Se frământă aluatul până se dezlipeşte uşor de pe mâini.
Se lasă la crescut vreme de 30 de minute, apoi se ia câte o bilă şi se formează în mână un disc.
Se mai lasă la crescut 10-15 minute, pe blatul de lucru, acoperite cu un prosop, apoi se pun în tigaia încinsă şi cu un strop de ulei.

Dacă foloseşte umplutura (amesteci toate ingredientele între ele) , după ce au crescut pe masă, se adaugă o lingură de umplutură, se adună marginile în mijloc apoi se formează, din nou, un disc, cu grijă ca umplutura sa nu iasă din cocoace.
Se scot şi se pun într-un prosop pe măsură ce se prăjesc, ca să rămână calde.

Poftă bună!