Semifreddo cu fistic şi zmeură

Semifreddo cu fistic şi zmeură: Un desert italian, fin, cremos şi răcoritor, pe care trebuie neapărat să-l încerci. Ai nevoie doar de câteva ingrediente şi e gata imediat.
Semifreddo cu fistic şi zmeură
- 1 ou
- 3 gălbenuşuri
- 150 g zahăr
- 400 ml smântână pentru frişcă
- 150 g fistic crud
- 200 g zmeură
- fistic crud
- zmeură
Mixezi smântâna foarte rece până obţii frişcă.
Într-un vas aşezat pe baie de aburi, mixezi oul, gălbenuşurile şi zahărul până îşi triplează volumul. Combini cele două amestecuri cu o spatulă.
Toci fisticul, speli şi scurgi zmeura, apoi le adaugi în compoziţie. Tapetezi cu folie alimentară o tavă de chec şi torni în ea compoziţia. O dai la congelator câteva ore.
Când o serveşti, o scoţi din folie, o tai felii şi decorezi cu zmeură şi fistic mărunţit.
Foto: Shutterstock