Semifreddo cu fructe de pădure

Un desert italian rece, care poate fi savurat oricând. Combinaţia de fructe, cremă şi biscuiţi este savuroasă!
Ingrediente
3 gălbenuşuri
1 ou
200 g zahăr
1 lingură zahăr pudră
1 lingură zeamă de lămâie
600 ml smântână pentru frişcă (35 % grăsime)
10-12 biscuiţi amaretti (sau după preferinţă)
50 g fistic nesărat
200 g zmeură
150 g fructe de pădure (zmeură, afine, mure etc.)
Pentru decor:
200 g fructe de pădure
1-2 linguri fistic nesărat măcinat
Mixezi smântâna foarte rece până obţii frişcă. Într-un vas aşezat pe baie de aburi, mixezi oul, gălbenuşurile şi zahărul până îşi triplează volumul. Laşi la răcorit şi combini cele două amestecuri cu o spatulă.
Mixezi zmeura spălată într-un robot de bucătărie, cu zahărul pudră şi zeama de lămâie, până devine piure, apoi o treci prin sită, pentru a înlătura seminţele. Iei un sfert din amestecul de frişcă şi încorporezi piureul de zmeură.
Tapetezi cu folie alimentară o tavă de chec şi torni compoziţia cu zmeură. Presari din loc în loc fistic şi biscuiţi amaretti, apoi o dai la congelator 30 de minute. Torni compoziţia albă şi presari fructe de pădure. Acoperi tava cu folie alimentară şi o dai din nou la congelator câteva ore. Când o serveşti, o scoţi din folie, o decorezi cu fructe proaspete de pădure şi fistic măcinat.
FOTO Shutterstock