Sirop de soc

1 captura de ecran din 2019 07 30 la 17 28 51 png png

Florile de soc sunt, probabil, partea cea mai interesanta a plantei, atât pentru proprietatile lor medicinale si culinare cat si pentru parfum lor delicat. Acestea pot fi utilizate prin aplicatii interne sau externe (ceai de plante sau sirop). Florile de soc au un conţinut ridicat de acizi fenolici, flavonoide, care sunt antioxidanti, uleiuri esentiale, precum si minerale.

Ingrediente

20 pălării mari flori de soc 1 kg zahăr

1 l apă

2 plicuri sare de lămâie

2 lămâi

Mod de preparare:

Amesteci apa cu zahărul și cu sarea de lămâie într-o oală, pe foc, până se dizolvă. Lași la răcit. Scuturi ușor florile de soc, pentru a îndepărta eventualele impurități și insecte. Nu e indicat să le speli, de- oarece se va pierde mult p2olen aromat.

Pui florile de soc în sirop și adaugi lămâile tăiate felii. Acoperi vasul cu o farfurie și lași la macerat 4-5 zile, în frigider. Strecori siropul printr-un tifon și îl transferi în sticle, pe care le închizi ermetic. Îl păstrezi într-un loc întunecos și răcoros până îl consumi, diluat cu apă plată sau minerală.



Recente

paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg
prajitura biscuiti crema jpeg
1 3 retete de prajituri rapide si simple jpg jpeg
briose jpg
tort jpg
pachetele primavara shutterstock 375803530 jpg
inghetata shutterstock 72762541 jpg
tort mimosa shutterstock 1041498505 jpg
socată shutterstock 284938835 jpg
doboș tort shutterstock 213934210 jpg
morcovi frunze shutterstock 1986995588 jpg