Sirop din muguri de brad

1 captura de ecran din 2019 07 30 la 18 09 09 png png

Pentru diverse terapii se folosesc mugurii de brad sau de molid care se formează primăvara devreme. Au o culoare deosebită, de verde crud, catifelat. Perioada de recoltare poate începe în prima jumătate a lunii mai şi se poate extinde chiar şi în luna iunie în unele zone mai înalte, zone montane. Sunt indicate zonele nepoluate. Se recoltează când dimensiunile au ajuns la 3 cm şi nu au depăşit 7 cm.

Ingrediente:

1 kg muguri de brad 2 l apă 1 kg zahăr

Mod de preparare:

Alegi muguri de brad de 3-4 cm lungime, îi speli şi îi pui la fiert în apă, aproximativ 20 de minute. Stingi focul şi îi laşi la răcit. Strecori lichidul printr-o sită fină, adaugi zahărul şi fierbi amestecul până se leagă. Faci proba picurând pe o farfurie cu apă rece un strop de sirop. Dacă nu se împrăştie, siropul este gata. Îl răstorni fierbinte în sticle, care tre- buie închise ermetic.