Somon cu legume în stil marocan – Reţeta Marthei Stewart

Somon cu legume in stil marocan jpeg

În această mâncare delicioasă, preparată în stil marocan, carnea de somon şi legumele se fierb împreună. Mâncărica are o aromă fantastică, graţie ingredientelor tradiţionale marocane, cum ar fi pasta de ardei iute (harissa) şi boabele de năut. Reţeta este recomandată de Martha Stewart.

Somon cu legume in stil marocan - Ingrediente

1 lingură ulei de măsline 4 căţei de usturoi, tocaţi ¼ cană pastă de ardei iute 3 linguri pastă de tomate 1 cană de supă de peşte sau supă de pui (făcută în casă sau din comerţ) 1 cartof dulce, descojit, tăiat cuburi 1 conopidă mică, tăiată bucheţele 1 dovlecel verde, tocat în bucăţi mai mari 1 dovlecel de vară, tocat în bucăţi mai mari sare grunjoasă 1 conservă de năut (425 g), scursă 4-6 bucăţi de somon piper roşu ½ legătură coriandru verde

Somon cu legume in stil marocan - Mod de preparare

Încingi uleiul cu usturoiul într-o oală mare, la foc mediu, 30 de secunde. Adaugi pasta de ardei iute şi pasta de tomate. Ţii pe foc şi amesteci până la omogenizare, 1-2 minute. Torni supa şi fierbi la foc mic.

Adaugi în oală cubuleţele de cartof dulce, conopida, dovlecelul verde şi dovlecelul de vară. Condimentezi cu ½ linguriţă de sare. Fierbi, acoperind oala, până vezi că legumele se înmoaie, 12-15 minute.

Adaugi boabele scurse de năut. Condimentezi fiecare bucată de somon cu sare şi ¼ linguriţă de piper roşu, pe ambele părţi, şi fixezi cu o scobitoare. Aşezi somonul peste legumele din oală. Fierbi astfel 8-10 minute, acoperind vasul, până când carnea este puţin tare la atingere. La final, presari coriandru tocat şi serveşti.

Sursa: www.marthastewart.com

www.marthastewart.com

Cum se prepară puiul marocan

Cum se prepară puiul marocan

Clătite marocane

Clătite marocane

Supă marocană de năut (bogată în fier)

Supă marocană de năut (bogată în fier)