Somon cu usturoi, la cuptor

Somonul este foarte versatil şi poate fi inclus în multe preparate gustoase. Îţi propunem o reţetă simplă, aromată, la care poţi adăuga ce garnitură doreşti.
Ingrediente
85 g unt
coaja rasă de la 1 lămâie
1 căţel de usturoi, pisat
4 bucăţi somon
sare
piper
mărar
pătrunjel
felii de lămâie, pentru servire
Mod de preparare
Într-un bol, pui untul, coaja de lămâie, usturoiul şi condimente, după gust şi dai la cuptorul cu microunde, pentru 30-40 de secunde. Amesteci şi dai deoparte.
Aşezi feliile de somon pe o tavă tapetată şi le ungi cu compoziţia din unt şi lămâie, până sunt acoperite în totalitate. Dai la cuptorul încălzit la 200 de grade, aproximativ 10-12 minute, sau până când vârful unei furculiţe intră cu uşurinţă în peşte şi se formează o crustă. Serveşti cu felii de lămâie.
Sursa https://www.mynaturalfamily.com