Somon cu usturoi, la cuptor

somon cu mirodenii jpeg

Somonul este foarte versatil şi poate fi inclus în multe preparate gustoase. Îţi propunem o reţetă simplă, aromată, la care poţi adăuga ce garnitură doreşti.

Ingrediente

85 g unt

coaja rasă de la 1 lămâie

1 căţel de usturoi, pisat

4 bucăţi somon

sare

piper

mărar

pătrunjel

felii de lămâie, pentru servire

Mod de preparare

Într-un bol, pui untul, coaja de lămâie, usturoiul şi condimente, după gust şi dai la cuptorul cu microunde, pentru 30-40 de secunde. Amesteci şi dai deoparte.

Aşezi feliile de somon pe o tavă tapetată şi le ungi cu compoziţia din unt şi lămâie, până sunt acoperite în totalitate. Dai la cuptorul încălzit la 200 de grade, aproximativ 10-12 minute, sau până când vârful unei furculiţe intră cu uşurinţă în peşte şi se formează o crustă. Serveşti cu felii de lămâie.

Sursa https://www.mynaturalfamily.com