Somon cu usturoi şi sos de roşii
Somon cu usturoi şi sos de roşii: O reţetă ideală pentru un prânz uşor, într-o zi călduroasă. Somonul conţine omega 3, grăsimi foarte sănătoase pentru organismul nostru. Îţi recomandăm această reţetă din tot sufletul.
Ingrediente pentru somon cu usturoi şi sos de roşii:
1 căpăţână usturoi verde 1 bulb de fenicul 1 buchet roşii cherry 1 lămâie ulei de măsline 4 fileuri de somon 1 legătură mărar
Mod de preparare somon cu usturoi verde şi sos de roşii:
Taie căpăţâna de usturoi în în felii groase şi apoi zdrobeşte roşiile. Taie în jumătate lămâia şi cealaltă jumătate toac-o în felii. Adaugă o lingură de ulei într-o tigaie încinsă şi prăjeşte usturoiul până se caramelizează. Adaugă roşiile şi găteşte până se înmoaie.
Într-o altă tigaie, adaugă ulei şi prăjeşte somonul câte 3 minute pe fiecare parte. Adaugă feliile de lămâie şi termină de gătit somonul. Pune mărarul tocat mic în tigaia cu sos, adaugă somonul şi serveşte.
Sursa: https://www.jamieoliver.com/recipes/fish-recipes/salmon-with-young-garlic-amp-tomato-sauce/
https://www.jamieoliver.com/recipes/fish-recipes/salmon-with-young-garlic-amp-tomato-sauce/