Sorbet cu lămâie şi căpşuni: reţetă fără zahăr

Regimul alimentar restricţionat caloric nu este motiv ca să renunţi şi la micile plăceri. Există şi deserturi dietetice, mai puţin dulci, dar foarte gustoase. Încearcă acest sorbet răcoros!
- 500 g căpşuni
- 1 cană zeamă de lămâie
- ½ cană suc proaspăt de portocale
- îndulcitor, după gust
- 1 praf de sare
- căpşuni tăiate, pentru decor
- mentă, pentru decor
Aşezi fructele într-un vas, le stropeşti cu puţină zeamă de lămâie şi le dai la frigider, ca să se răcească bine.
Amesteci îndulcitorul cu zeama de lămâie rămasă, cu sucul de portocale, cu sarea, mixând continuu, apoi pui fructele, omogenizezi şi dai la congelator.
După 45 de minute, scoţi bolul şi mixezi, apoi îl pui la loc. Procedezi astfel de cel puţin 6 ori, din 15 în 15 minute. Serveşti sorbetul în recipiente reci, decorat cu mentă şi cu feliuţe de căpşuni.
FOTO: Shuttertock