Sorbet de mere

Scoops of two apple sorbet jpeg

Sorbeturile sunt alegerea potrivită pentru un desert sănătos şi răcoros, în luna lui Cuptor.

Preparare 35’

Dificultate: mică

Porţii: 2

Ai nevoie de:

5 mere

4  linguri zeamă de lămâie

250 g zahăr

150 ml apă

mentă Speli merele, le cureţi de coajă, le scoţi sâmburii şi le tai felii. Le pui în blender şi mixezi până obţii o pastă. Apoi adaugi zeama de lămâie. Fierbi apa cu zahărul, până obţii un sirop, apoi laşi să se răcească. Amesteci piureul de mere cu siropul şi apoi laşi la congelator câteva ore, până se întăreşte. Înainte să-l serveşti, amesteci bine, să capete o consistenţă cremoasă. Apoi aşezi în cupe şi ornezi cu frunze de mentă şi câteva feliuţe de mere, tăiate cubuleţe.

Foto: Shutterstock