Sorbet de mere

Sorbeturile sunt alegerea potrivită pentru un desert sănătos şi răcoros, în luna lui Cuptor.
Preparare 35’
Dificultate: mică
Porţii: 2
Ai nevoie de:
5 mere
4 linguri zeamă de lămâie
250 g zahăr
150 ml apă
mentă Speli merele, le cureţi de coajă, le scoţi sâmburii şi le tai felii. Le pui în blender şi mixezi până obţii o pastă. Apoi adaugi zeama de lămâie. Fierbi apa cu zahărul, până obţii un sirop, apoi laşi să se răcească. Amesteci piureul de mere cu siropul şi apoi laşi la congelator câteva ore, până se întăreşte. Înainte să-l serveşti, amesteci bine, să capete o consistenţă cremoasă. Apoi aşezi în cupe şi ornezi cu frunze de mentă şi câteva feliuţe de mere, tăiate cubuleţe.
Foto: Shutterstock