Sos tartar cu castraveți
Cel mai potrivit sos care să însoţească orice tip de friptură este sosul tartar cu castraveți.
Ingrediente pentru sos tartar cu castraveți
100 g castraveți murați
100 g capere
½ ceapă
100 ml apă
350 g maioneză de casă
sare piper, după gust
½ legătură pătrunjel
Cum faci sos tartar cu castraveți
Într-un robot de bucătărie, pui castraveții murați, caperele, ceapa și apa. Mixezi puțin până când toate ingredientele sunt amestecate, dar nu făcute piure. Tapetezi un bol cu un prosop de bucătărie curat și transferi amestecul. Înfășori bine și strângi cu mâinile, până când se scurge lichidul, apoi adaugi pătrunjelul tăiat mărunt.
Într-un bol, adaugi maioneza și amestecul strecurat. Potrivești gustul de sare și piper și amesteci până când se omogenizează. Se poate servi lângă pește pane, carne rasol sau șnițel.