Spaghete bolognese, reţeta de post

Chiar şi în zilele de post te poţi bucura de gustul delicioaselor spaghete bolognese. Iar reţeta este atât de simplă!
De ce ai nevoie pentu spaghete bolognese
½ ceapă
½ ţelină
1 morcov
150 g soia granule
1 lingură sos de soia
125 ml vin roşu
50 g pastă de tomate
750 ml apă
1 linguriţă oregano
1 praf de sare
piper
2 linguri ulei
1 pachet paste fierte
parmezan vegetal
Cum se prepară spaghetele bolognese de post
Combini uleiul cu apa, adaugi legumele tocate şi le laşi să fiarbă 5 minute. Adaugi granulele de soia, laşi să fiarbă câteva minute, apoi torni vinul, mai laşi să fiarbă puţin, pui pasta de tomate, oregano, sare, piper, şi laşi să fiarbă până se îngroaşă sosul.
Îl pui peste spaghetele fierte şi amesteci. La final, adaugi parmezan vegetal ras.