Spaghete cu anşoa, măsline şi capere

1 shutterstock 1437279164 jpg jpeg

Reţeta de spaghete cu capere şi anşoa, denumită şi spaghete alla Puttanesca, este originară din oraşul Napoli. Termenul „puttana“ se traduce în italiană prin prostituată, iar povestea spune că acest fel de mâncare a fost inventat în bordelurile din oraş, pentru a atrage mai mulţi clienţi.

Ingrediente

300 g spaghete integrale

800 g roşii

2-3 căţei de usturoi

1 lingură capere

150 g măsline fără sâmburi, după preferinţă

25 g anşoa din conservă

½ linguriţă chili pudră

1 linguriţă oregano uscat

1 linguriţă pătrunjel uscat 

2 linguri ulei de măsline

½ legătură de busuioc 

sare

piper

Laşi caperele la desărat 10 minute. Între timp, fierbi pastele în apă cu puţină sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi le laşi la scurs într-o strecurătoare.

Tai usturoiul mărunt şi îl sotezi 30 de secunde în uleiul încins, apoi adaugi fileurile de anşoa, roşiile tocate, caperele, ierburile aromatice, chili, sare şi piper după gust. Amesteci şi mai ţii pe foc mediu încă zece minute. Pui măslinele, transferi pastele, omogenizezi şi mai laşi să fiarbă un minut, să se întrepătrundă aromele. Decorezi pastele cu busuioc proaspăt şi le serveşti cu parmezan ras.

FOTO Shutterstock