Spaghetti cu pui şi usturoi

garlic butter spaghetti and chicken4 w jpeg

Dacă vrei să experimentezi bucătăria italienească , încearcă aceste spaghetti aromate cu usturoi şi pui.

Pentru 2 porţii

Ingrediente

Pentru pui

½ piept de pui dezosat şi fără pieliţă 2 linguri unt 1 lingură ulei 2 linguriţe usturoi, tocat 1 lingură zahăr brun sare, piper negru fulgi de ardei iute

Pentru spaghetti

150 g de spaghetti

3 linguri unt

2 linguriţe usturoi, tocat

sare,piper

parmezan ras

Mod de preparare

Asezonează puiul cu sare, piper negru şi fulgi de ardei iute. Pune-l într-o tavă pirex unsă cu ulei. Într-o tigaie mică încălzeşte untul şi uleiul, adaugă usturoiul şi găteşte-l pentru câteva secunde. Nu lăsa usturoiul să se ardă fiindcă va căpăta un gust amar.

Adaugă zahărul brun şi amestecă. Acoperă puiul cu acest amestec. Pune-l la copt pentru 25-30 de minute. În acest timp pune spaghetti la fiert cu apă şi sare. Scurge-le.

Într-o tigaie, topeşte untul, adaugă usturoiul şi găteşte-l pentru câteva secunde. Asezonează cu sare şi piper. Adaugă spaghetti şi amestecă. Serveşte cu parmezan ras. Decorează farfuria cu pătrunjel tocat, dacă doreşti.

Sursa: http://www.kitchennostalgia.com