Spanac cu brânză şi bacon

spanac cu branza crocanta jpeg

Spanacul este bogat în antioxidanţi, întăreşte sistemul imunitar, echilibrează zahărul din sânge şi ajută la digestie. Încearcă o reţetă cu brânză crocantă şi bacon, foarte gustoasă şi uşor de preparat.

De ce ai nevoie pentru a pregăti spanac cu brânză şi bacon

230 g cremă de brânză

70 g maioneză

75 g smântână

1-2 linguri ulei de măsline

1-2 căţei de usturoi, pisaţi

boia, după gust

usturoi pudră, după gust

450 g spanac congelat

450 g bacon, rumenit

100 g parmezan, ras

150 g brânză mozzarella, mărunţită

100 g brânză mozzarella, feliată

1 baghetă pâine

pătrunjel, după gust

Încălzeşti cuptorul la 170 de grade. Într-un bol, amesteci crema de brânză, maioneza, smântâna, usturoiul şi boiaua. Adaugi spanacul, bine scurs si tocat mărunt, bacon, parmezanul şi 50 g mozzarella mărunţită.

Transferi conţinutul într-o tigaie, unsă cu puţin ulei. Presari restul de mozarella mărunţită, apoi aşezi feliile de brânză. Torni ulei de măsline pe deasupra. Dai la cuptor aproximativ 30 de minute. Presari pătrunjel tocat peste preparat. Serveşti cu paine.

Sursa http://www.thechunkychef.com