Ştrudel cu cireşe şi migdale

strudel cu cirese si migdale jpeg

Aşa că ai preparat tot felul de ştrudele? Cu mere ori brânză dulce şi stafide, cu căpşuni ori prune. Dar ce ar fi să-l încerci şi pe acesta cu cireşe şi migdale?

Ingrediente

500 g făină 250 ml lapte 25 g zahăr 30 g drojdie 2 ouă 1 praf de sare 200 g unt

500 g cireşe

1 gălbenuş

2 linguri zahăr pudră pentru decor

50 g de migdale

Mod de preparare

Prepari o maia din drojdie, puţin lapte cald, zahăr, o lingură de făină şi laşi la dospit într­-un loc cald. Pui maiaua în făina cernută, adaugi ouăle, sarea, restul de lapte, 50 g de unt la temperatura camerei şi frămânţi un a­luat moale, pe care-l laşi la dospit circa 30 de minute. Întinzi din aluat o foaie dreptunghiulară, pui pe toată suprafaţa restul de unt, împătureşti foaia în două, o laşi la frigider 20 de minute, după care o întinzi din nou. Aşezi pe foaie cireşele curăţate de sâmburi şi rulezi cu grijă. Ungi ruloul cu un gălbenuş bătut şi presari migdalele tăiate. Aşezi ştrudelul într-o tavă unsă şi tapetată şi coci în cuptorul preîncălzit circa 45 de minute. Îl tai felii şi-l presari cu zahăr pudră.