Ştrudel cu dovleac

strudel dovleac jpeg

Aroma unei ierni poate fi oricând îmbogăţită cu un desert gustos aşa cum este acest ştrudel cu dovleac.

Ingrediente pentru ştrudel cu dovleac

Pentru aluat 500 g făină 250 ml apă călduţă 80 ml ulei 1 linguriţă rasă de sare 1 praf de zahăr 1 lingură oţet

600 g dovleac ras

150 g zahăr

50 g unt

scorţişoară măcinată

zahăr pudră aromatizat cu vanilie

Mod de preparare al reţeteid e ştrudel cu dovleac

Se cerne făina de două ori, se amestecă cu sare, un praf de zahăr şi o lingură de oţet. Pe măsură ce se amestecă, se adaugă câte puţină apă şi se frământă până devine un aluat omogen şi elastic.Se lasă la rece circa 30 de minute.

Între timp, se curăţă dovleacul de seminţe, coajă şi fibre, apoi se rade pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se căleşte împreună cu untul şi zahărul până se înmoaie şi scade bine zeama. Se amestecă tot timpul să nu se prindă de fundul vasului. Se lasă la răcit. Se întinde aluatul în foi subţiri dreptunghiulare (de lungimea tăvii în care se va coace), se ung cu ulei, se presară scorţişoară şi se pune dovleac.

Se rulează, sigilând capetele pentru a nu ieşi umplutura în timpul coptului, apoi se aşază în tava tapetată cu folie specială de copt. Se introduce tava în cuptorul bine încins şi se coace la temperatură potrivită, circa 45 de minute, până când sunt frumos rumenite deasupra. După ce se răceşte, se pudrează cu zahăr aromatizat cu vanilie, se porţionează şi se serveşte.

sursa foto: Shutterstock