Ştrudel cu dovleac

1SF191035 jpeg

Cu mere sau brânză dulce şi stafide, dar mai rar cu dovleac. Bine, e chestie şi de sezon. Motiv pentru care te poftim la un ştrudel cu dovleac!

Ingrediente

1,5 kg dovleac 150 g margarină 1 pachet foi de plăcintă 100 g zahăr 1 linguriţă rasă scorţişoară 50 g nuci făină pentru planşetă 1 lingură ulei Mod de preparare

Se curăţă dovleacul de seminţe şi coajă, se taie bucăţi şi se dă pe răzătoarea mare. Se căleşte la foc mic, amestecând cu o lingură de lemn, pentru a nu se lipi. Când scade, se adaugă zahărul şi scorţişoara. Se lasă să se răcească.

Nucile se taie sferturi şi se adaugă în crema de dovleac. Se topeşte margarina. Se întind foile de strudel pe planşeta presărată cu făină. Fiecare foaie se unge cu margarină topită, se suprapun 4-5 foi, se pune pasta de dovleac şi se rulează strâns pe marginea foilor.

Se aşază rulourile în tava unsă cu ulei şi se coace acest ştrudel cu dovleac la foc potrivit, timp de 30 de minute, în cuptorul preîncălzit.

Chec de dovleac cu crema de branza

Chec de dovleac cu crema de branza

Tarta cremoasa cu dovleac

Tarta cremoasa cu dovleac

Crema de dovleac cu nuci

Crema de dovleac cu nuci

sursa foto: Stockfood