Stufat de miel cu ceapă verde, reţeta de Paşti

stufat de miel cu usturoi verde si ceapa verde jpeg

Îmi amintesc şi acum aroma stufatului de miel pe care îl prepara mama când eram copil. Era un preparat aburind, cu mult sos şi foarte apetisant. Nu rezista prea mult în farfurie, pentru că îl mâncam rapid!

Stufat de miel – Ingrediente

1 kg carne de miel, fără oase apă caldă sau supă de legume 500 g ceapă verde 2-3 legături usturoi verde 1 cană suc de roşii 1 linguriţă făină 1 ceaşcă mare ulei sare 1 lingură oţet

Stufat de miel – Mod de preparare

Cureţi ceapa şi usturoiul de frunzele care s-au veştejit, le speli şi le tai în bucăţi lungi de 4-5 cm sau mai mici, după dorinţă. Le pui împreună într-un vas adâncă şi le opăreşti cu apă clocotită. Le scoţi într-o sită, le scurgi bine şi le căleşti uşor în ulei.

Speli bine carnea de miel şi o tai bucăţi nu foarte mari. O căleşti apoi în uleiul rămas de la ceapă şi usturoi. Pui zarzavatul împreună cu carnea călită într-o cratiţă încăpătoare, torni apă caldă sau supă de legume, cât să le acoperi şi le fierbi înăbuşit 15 minute. Torni sucul de roşii şi făina amestecată cu 2 linguri de apă, 1 lingură de oţet şi sare după gust. Fierbi stufatul de miel la foc mic, până când vezi că s-a fiert bine carnea, iar sosul a scăzut suficient. Dacă vrei, la final, serveşti cu pâine proaspătă.

Sursa: Reţeta este preluată din cartea „Sosuri, dressinguri şi condimente“ a cunoscutei autoare Maria Cristea Şoimu, din colecţia ce îi poartă numele.

Foto: https://www.yelp.com/

Reţeta bunicii de angemacht de miel cu ceapă

Reţeta bunicii de angemacht de miel cu ceapă

Coaste de miel cu cartofi la cuptor – Reţeta lui Jamie Oliver

Coaste de miel cu cartofi la cuptor – Reţeta lui Jamie Oliver

Miel în sos de bere parfumat cu rozmarin, o reţetă delicioasă

Miel în sos de bere parfumat cu rozmarin, o reţetă delicioasă

Cotlete de miel cu legume la cuptor

Cotlete de miel cu legume la cuptor