Sufleu de caise

Sufleul este un preparat mai pretenţios de făcut, dar dacă vei urma toţi paşii nu ai cum să dai greş.
De ce ai nevoie pentru sufleu de caise
1 kg caise
3 ouă
250 g zahăr
1 linguriţă esenţă de rom
coaja rasă de la o lămâie sau o portocală
1 lingură pesmet
Cum se prepară sufleu de caise
Speli caisele, le scoşi sâmburii şi le razi. Freci gălbenuşurile cu 200 g zahăr până obţii o cremă spumoasă, în care adaugi coaja rasă de lămâie şi romul. Peste cremă adaugi caisele şi albuşurile bătute spumă tare. La final încorporezi două linguri de zahăr. Ungi cu unt un vas rotund, îl tapetezi cu pesmet, torni aluatul şi-l coci la foc potrivit 30 de minute. Sufleul trebuie să fie auriu când s-a copt. Se poate servi cald sau călduţ, albuşul poate descreşte după ce s-a răcit.
Descoperă mai multe reţete în cartea “Dulciuri de casă de IERI şi de AZI”, aceasta se găseşte la toate punctele de difuzare a presei împreună cu revista Click! Poftă bună! la preţul special de doar 12,50 lei.

