Sufleu de fasole
Acest sufleu delicios este foarte gustos şi foarte aromat.
Ingrediente
500 g fasole boabe, fiartă sau din conservă
4 cartofi medii
2 ouă
3 linguri unt
1 ceapă albă, mare
½ cană lapte
2 linguri bulion sau 1 cană roșii pasate
3-4 linguri parmezan sau 250 g mozzarella rase
sare
piper
pătrunjel, pentru ornat
Mod de preparare
Scurgi bine fasolea după ce ai spălat-o în două ape. Cureți cartofii, îi tai cuburi mai mariși îi pui la fiert pentru piure, cu puțin ulei și sare.
Într-o tigaie adâncă, de fontă, călești puțin ceapa tocată până ce devine sticloasă, adaugi fasolea scursă, jumătate de cană de apă fiartă și bulionul sau roșiile pasate, sare și piper după gust. Lași să fiarbă până ce scade și obții un sos mai dens.
Scurgi cartofii fierți, îi pasezi piure cât sunt calzi, cu 2 linguri de unt și lapte, încorporezi 2 linguri de parmezan sau jumătate din cantitatea de mozzarella.
Într-o tavă de ceramică unsă cu unt, torni fasolea gătită, acoperi cu piure. Bați ouăle cu restul de parmezan sau mozzarella și torni uniform peste piure.
Dai la cuptor și lași până ce s-a rumenit uniform. Scoți, ornezi cu pătrunjel proaspăt și servești sufleul cât e cald.