Supă-cremă cu creveți și somon
Combinația de pește delicat și fructe de mare în supă cremoasă este ideală pentru iubitorii de preparate marine.
Ingrediente
500 g file de somon
3 morcovi
300 g creveți decorticați
3 cartofi
1 țelină
6 căței de usturoi
1 ceapă zeama de la 2 lămâi
4 l supă de legume
1 frunză de dafin
1 linguriță curry
2 linguri ulei
300 ml smântână pentru gătit
100 g pastă de ardei
sare
piper
felii de pâine prăjită, pentru servit
Mod de preparare
Speli și cureți legumele, apoi le tai mărunt. Încingi uleiul într-o oală și adaugi ceapa și usturoiul. Pui sare și piper, după gust, praful de curry și le călești până devin sticloase, apoi adaugi restul legumelor, frunza de dafin, amesteci și torni supa. Le fierbi până se înmoaie și răstorni pasta de ardei.
Fierbi câteva minute, dai supa de pe foc, scoți foaia de dafin, apoi o mixezi cu blenderul vertical și o pui din nou pe foc. Adaugi peștele mărunțit, îl lași câteva minute și pui creveții. Lași puțin, apoi torni zeama de lămâie. Iei din oală puțină supă și o torni peste smântână, ca să o aduci la aceeași temperatură și să nu se brânzească, amesteci și o răstorni în supă, omogenizezi și o dai de pe foc.
O servești cu pâine prăjită.