Supă cremă de ardei copţi
Supă cremă de ardei copţi: Aroma ardeilor copţi este inconfundabilă. Ardeiul verde gras şi gogoşarul sunt surse importante de vitamina A, complexul B, vitamina C, minerale (fier, cupru, zinc, potasiu, mangan, magneziu, seleniu). Recomand introducerea ardeiului în dieta pacienţilor ce vor să scadă în greutate.
- Porții: 6 porţii
- Timp total: 1h30
- Pregătire: 40
- Gătire: 50
- Categorie: supe, fel principal
Ingrediente
Supă cremă de ardei copţi
350 g ardei roşii mari 2 morcovi 1 bucăţică ţelină 2 căţei usturoi o ceapă medie 1/2 legătură pătrunjel sare piper 2 frunze dafin 2 linguri ulei crutoane - pentru servit
Mod de preparare
Supă cremă de ardei copţi
Coace ardeii pe grătar, cuptor sau flacăra directa a aragazului, apoi curăţă-i de coajă cât de bine poţi. Îndepărtează şi seminţele şi apoi mărunţeşte-i pe toţi. Căleşte ceapa şi morcovii, ţelina şi usturoiul, toate tăiate în bucăţi potrivite, într-un pic de ulei.
Adaugă foile de dafin, sarea, piperul şi toarnă apa, apoi aşteaptă să fiarbă. Când a început să clocotească, dă focul mic şi pune capacul. Scoate legumele şi pasează-le cu un blender, adăugând din zeama în care s-au fiert puţin câte puţin, până ce supa ajunge la consistenţa pe care o vrei. Serveşte cu crutoane!