Supă cremă de cartofi

1366363055 3288supa 20crema 20de 20cartofi jpeg

Ingrediente:

400 g cartofi 2 fire de praz 1 l lapte 50 g unt sare piper

Mod de preparare:

Pui la fiert un litru de apă cu puţină sare. Când începe să clocotească, adaugi prazul curăţat şi tăiat rondele. După câteva clocote, adaugi cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi cubuleţe. Laşi totul să fiarbă până când legumele sunt bine pătrunse, aproximativ 15-20 de minute. Strecori legumele şi pui din nou zeama la fiert împreună cu laptele.

Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Mixezi legumele fierte, iar crema obţinută o adaugi în supa care fierbe. După câteva clocote, adaugi untul şi o aduci la masă imediat. Încearcă s-o combini cu două-trei frunzuliţe de busuioc. S-ar putea să-ţi placă!