Supă-cremă de ciuperci

supa crema de ciuperci jpeg

Aroma şi gustul inconfundabile ale ciupercuţelor într-o delicioasă supă-cremă.

Ingrediente (3-4 porţii)

¼ conopidă 15-20 ciuperci 1 ceapă 2-3 cartofi potriviţi 1 păstârnac 4-5 căţei de usturoi 150 g smântână sare piper 1 legătură pătrunjel

Mod de preparare

Speli bine conopida, după ce ai desfăcut-o în bucheţele, o dai cu puţină sare şi o pui la fiert împreună cu ciupercile. Adaugi ceapa tocată, cartofii tăiaţi cuburi şi păstârnacul rondele. Când au început să se înmoaie, scoţi deoparte câteva bucăţele de conopidă şi 5-6 ciuperci, pe care le tai feliuţe, iar pe restul le mixezi împreună cu smântâna. Amesteci cu legumele rămase (conopidă şi ciuperci), pui un praf de sare şi puţin piper, usturoiul zdrobit şi serveşti cu pătrunjel proaspăt, tocat fin.