Supă-cremă de legume cu broccoli
O supiţă uşoară, cu broccoli, e o bună alternativă după o ciorbă de carne.
De ce ai nevoie ca să găteşti supă-cremă de legume cu broccoli:
3 l apă caldă
1 ceapă
3 morcovi
2 rădăcini de păstârnac
1 ţelină
4 cartofi
1 căpăţână mică de broccoli
1 lingură ulei
sare
piper
Cum prepari supă-cremă de legume cu broccoli:
Cureţi zarzavaturile, iar broccoli îl rupi bucheţele. În apa caldă pui la fiert ceapa şi zarzavaturile, la foc p o t r i v i t , cu ulei şi puţină sare. Când s-au înmuiat uşor, adaugi cartofii, iar în ultimele 6-7 minute, broccoli. După ce au fiert, dai deoparte broccoli şi un morcov pe care îl feliezi. Arunci ceapa. Restul ingredientelor le pasezi, apoi piureul îl torni înapoi în zeamă. Asezonezi cu sare şi piper. Pentru un gust desăvârşit şi un aspect frumos, serveşti supa cu bucheţele de broccoli şi cu feliuţe de morcov.