Supă cremă de linte, de post

supa de linte jpeg

Supele cremă sunt un deliciu şi totodată un preparat sănătos, aşa că în perioada postului poţi încerca o reţetă cu linte, care este foarte bogată în antioxidanţi, minerale şi acid folic.

De ce ai nevoie pentru a pregăti supa cremă de linte

200 g linte roşie

2 cepe

1 morcov

100 g rădăcină de ţelină

1 ardei gras roşu

2 linguri pastă de tomate

1 lingură ulei

pătrunjel uscat, după gust

boia, după gust

sare, după gust

crutoane, opţional

Cum pregăteşti supa cremă de linte

Speli lintea bine. Torni 2 litri de apă peste ea, adaugi  1 ceapă tăiată şi bucăţile de rădăcină de ţelină. Laşi să fiarbă la foc mic, aproximativ 30 de minute. Căleşti uşor în ulei morcovul tăiat rondele, ardeiul feliat şi ceapa rămasă. Torni peste ele pasta de tomate şi mai laşi încă 2 minute pe foc. Combini legumele cu lintea, adaugi boia şi mai laşi la fiert 10-15 minute. Dai prin blender compoziţia, până devine omogena. Condimentezi cu sare şi pătrunjel uscat, după gust. Serveşti cu crutoane, dacă doreşti.

Sursa http://www.summertomato.com