Supă-cremă de mazăre cu mentă, gata în 10 minute: reţeta Laurei Cosoi

1 supa crema mazare shutterstock 374590318 jpg jpeg

Laura Cosoi este considerată una dintre cele mai frumoase femei din România. Totodată, vedeta este pasionată de gătit şi de alimentaţie sănătoasă şi, nu numai că face acest lucru pentru familia sa, dar a lansat şi cărţi de reţete.

„Am învăţat, pe parcursul anilor, că alimentaţia este un «medicament» foarte puternic şi, dacă învăţăm cum să-l folosim, ne poate ajută să ne echilibrăm viaţa. În acelaşi timp, am descoperit şi semnificaţia spirituală a hranei. Gustul meu s-a modelat de-a lungul timpului, iar în aceast volum vei găsi nu numai reţete culinare, pentru hrana trupului, ci şi «reţete» care sper să-ţi trezească interesul pentru o viaţă trăită în armonie cu ţine şi tot ce este în jur“, scria Laura Cosoi despre cartea sa, „Forma gustului“.

Această nu este o simplă carte de bucate, potrivit vedetei, ci un volum cu reţete dintre cele mai variate, concepute în ideea de a transforma fiecare masă într-o sărbătoare, şi reţete care, integrate într-un meniu diversificat, au fost gândite pentru a respecta nevoile organismului şi pentru a-l fortifica.

Una dintre cele mai uşoare şi apetisante reţetele din carte este supa-cremă de mazăre. Acesta este unul dintre ingredientele preferate ale Laurei, despre care spune că nu trebuie să ne lipsească din alimentaţie. Această leguminoasă scade nivelul colesterolului „rău“, asociat cu bolile de inimă şi diabetul de tip II şi are proprietăţi antiinflamatoare. În plus, mazărea este bogată în vitamina K, complexul de vitamine B, magneziu şi fier, dar şi în proteine şi poate înlocui cu succes carnea.

Iată reţeta vedetei pentru supa-cremă de mazăre cu mentă, publicată în volumul „Forma gustului“, apărut la editura Curtea Veche.

Ingrediente

500 g mazăre proaspătă sau congelată

6 fire mentă

1 l supă de legume sau apă

2 linguri ulei de măsline

sare

piper

pâine cu maia

brânză de capră

smântână

Torni supa de legume sau apa într-o oală încăpătoare şi laşi să dea în clocot, apoi adaugi mazărea şi menta şi le fierbi împreună 7-10 minute, la foc mediu. Transferi legumele în blender şi torni puţină supă. Mixezi până obţii o cremă fină şi continui să adaugi supă până ajungi la consistenţa dorită. Torni în blender şi uleiul de măsline, asezonezi cu sare şi piper, după gust şi mai mixezi puţin.

Serveşti supa caldă, cu pâine cu maia, cu brânză de capră, fărâmiţată, sau cu puţină smântână.

FOTO Shutterstock