Supă-cremă de păstârnac

Dacă ţi-au rămas legume rădăcinoase în bucătărie, nu te grăbi să le adaugi în ciorbă. Noi avem o idee ingenioasă pentru prânz sau cină, iar ceea ce poţi face la rândul tău este să pregăteşti această supă uşoară şi delicioasă.
Ingrediente
500-600 g păstârnac
1 cartof mare
1 l supă de legume sau apă
200 ml smântână pentru gătit (32% grăsime)
1 ceapă albă
3 căţei de usturoi
1 lingură ulei vegetal
sare
piper
Încingi uleiul într-o cratiţă cu capac şi sotezi ceapa tocată, 2-3 minute, la foc mic. Speli şi tai păstârnacul şi cartoful cuburi, le pui în cratiţă şi mai ţii 3-4 minute, la foc mic. Adaugi usturoiul dat prin răzătoarea mică, apoi sare şi piper, după gust. Torni supa sau apa, amesteci şi laşi să fiarbă domol, sub capac, până când legumele s-au înmuiat, apoi dai deoparte.
Adaugi smântâna şi mixezi cu un mixer vertical până obţii o textură cremoasă. Dacă e nevoie, mai potriveşti gustul de sare şi piper. Serveşti supa cremă cu pâine prăjită şi decorezi după imaginaţie.
FOTO Shutterstock