Supă-cremă de păstârnac

1 shutterstock 1507616399 jpg jpeg

Dacă ţi-au rămas legume rădăcinoase în bucătărie, nu te grăbi să le adaugi în ciorbă. Noi avem o idee ingenioasă pentru prânz sau cină, iar ceea ce poţi face la rândul tău este să pregăteşti această supă uşoară şi delicioasă.

Ingrediente

500-600 g păstârnac

1 cartof mare

1 l supă de legume sau apă

200 ml smântână pentru gătit (32% grăsime)

1 ceapă albă

3 căţei de usturoi

1 lingură ulei vegetal

sare

piper

Încingi uleiul într-o cratiţă cu capac şi sotezi ceapa tocată, 2-3 minute, la foc mic. Speli şi tai păstârnacul şi cartoful cuburi, le pui în cratiţă şi mai ţii 3-4 minute, la foc mic. Adaugi usturoiul dat prin răzătoarea mică, apoi sare şi piper, după gust. Torni supa sau apa, amesteci şi laşi să fiarbă domol, sub capac, până când legumele s-au înmuiat, apoi dai deoparte.

Adaugi smântâna şi mixezi cu un mixer vertical până obţii o textură cremoasă. Dacă e nevoie, mai potriveşti gustul de sare şi piper. Serveşti supa cremă cu pâine prăjită şi decorezi după imaginaţie.

FOTO Shutterstock



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg